Är det någon som druckit Scaggs?

 

 

Det finns tyvärr massor av amerikanskt vin som inte orkar över Atlanten. Producenter och vingårdar med mindre skördeuttag och färre flaskor att fylla. Själv är jag som gammal musikälskare grymt nyfiken på Scaggs Vineyard i Napa-apellationen Mt Veneer – som ägs av legenden Boz Scaggs och hans fru Dominique.

 

Paret köpte marken på 90-talet, planterade lite syrah bara för skojs skull, men blev snabbt seriösa och har sedan millennieskiftet framställt vin med inspiration från södra Rhône-dalen. Vilket givetvis även innebär mourvedre och grenache. Läser vad gårdens vinmakare Ken Bernards skriver om 2013 Scaggs Vineyard Mt. Veeder Montage:

 

En elegant blandning av torkade örter, salvia, färskt läder, brödkryddor, plommon och bärsmaker vävs till ett sömlöst collage. Ytterligare lager blottas med tiden och ger antydan av röd lakrits, anis, te och granatäpple.

Okej, han är väl jävig. Men det vattnas i munnen. Tills jag kommer till Napa Valley i mars lyssnar jag dock på sångaren, låtskrivaren och gitarristen Boz. Inte vinproducenten.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s