Bobal blev min räddning.

02lxwaamaqc1i_375x500

Med famnen full av kassar och påsar ramlade jag in genom dörren. Julmenyn snurrade i huvudet, rödbetssalladen hackades mödosamt klart och ansjovisrullen kom äntligen in i ugnen.

Ett glas rött ordinerades av stressdoktorn. Nu. Före skinkgriljeringen.

Greppade slumpmässigt Cerrogallina 2012 (73385), en 100-procentig Bobal från spanska Utiel-Requena, gjord på 90-åriga stockar med lågt skördeuttag och minimalt med tillsatser. Öppnade och kände den mulliga, kryddiga doften av körsbär, fat och lakrits. Smaken rund, örtig och välkomnande. Ahhh…

Ångrade genast att jag bara beställde två – för nu har Systemet bara en kvar i Bandhagen och en i Svedala. Göteborgs Vinhandelshus har förhoppningsvis fler. Gör en minnesanteckning om Cerrogallina. Vi ska ses igen. Gärna under mindre kökshetsiga former.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s