Nedräkning till husguden.

Alain-BrumontOm två dagar ska jag på avsmakningsmiddag i Falkenberg. Hedersgäst är Madirans stjärna Alain Brumont – mannen som på egen hand lyft en undanskymd appellation i Sydvästra Frankrike till oanade kvalitets- och prishöjder.

Har läst lite intervjuer med den lågmälde men intensive Brumont och det här är ingen vän av halvmesyrer. Han sover högst fem timmar varje natt – och om han sover drömmer han om sina odlingar. Han kallar sig själv terroir-bulimiker och är ständigt på jakt efter de perfekta odlingsförutsättningarna, gräver i lera och morän och har genom åren haft ideliga konflikter med banker, myndigheter, vinproduktionspoliser och avundsjuka konkurrenter. ”Han lever inte på Planeten Jorden”, han hans fru nr 2 (av hittills 3) suckat. ”Han lever på Planeten Vin.”

Inte mig emot. Jag älskar han handlag med den kärva, tuffa Tannat-druvan och hans förmåga att mjuka upp tanninerna med färska fat. Utan att eken någonsin blir en belastning.

Studerar den väntande 7-rättersmenyn på Strandbaden och drömmer om att maten ackompanjeras av Chateau Montus, La Tyre och de bästa varianterna av Bouscassé.

Ren och skär julaftonsförväntan helt enkelt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s