Vin som vinterbrasa…

images

Sportlov och kyla så in i märgen. Vad är väl mer passande än ett mulligt mulled wine? Nej, det får inte bli sliskig glögg med smak av tomteskägg. Det är mars nu. Vi vill bara få lite varmt i magen innan vårsolen börjar värma igen.

Så gör så här:

* Häll 5 dl Tropicana äppeljuice i en kastrull och koka upp. Låt strösocker smälta i vätskan. 1 dl om du är kraftigt sötsugen, hälften om du vill spara in på det onyttiga, 0,75 om du vill vara normal.

* Släng i en kanelstång och 2-3 stärnanis.

* Sjud under lock i en kvart.

* Ta fram en flaska rödvin. Gärna Merlot. (Varför inte ekologiska Côté Mas från Languedoc (70310) som dessutom har lite Cab i mixen?) Häll i och värm försiktigt.

* Tillsätt 2 skivade äpplen och 1 dl frysta bär efter eget tycke. Och så en skvätt Cointreau!

* Smutta och njut under en filt i favoritfåtöljen. Och dröm om sommarens kylda och krispiga vita…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s