Vinslurk på burk.

la-fo-winecan-20150912

Okej, vi börjar med fördelarna.

Aluminiumburkar väger mindre än flaskor, återvinns ofta fler gånger, är lättare att hantera och transportera och kan fås i små storlekar – lagom för rödvinssåsen eller picknicken.

Faktum är att vin på plåtburk är en stor succé i USA. Mousserande viner har funnits på burk i över ett decennium – bland annat Coppolas ”Sofia Mini”. Men nu är det vanliga röda och vita ”stilla” viner som hittat konsumenter. Över 1 000 procent har försäljningen ökat under det senaste året enligt Wine Spectator.

Men känslan…Och den där metalliska smaken som är tydlig i gommen när man sippar en öl. Vad lagringspotentialen för ett lite bättre vin skulle vara vågar jag dessutom knappt tänka på.

Nej, jag håller mig allt till flaskor av glas och en rejäl korkskruv. Burkar är för Bullens pilsnerkorv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s