Idiotmall när Asien ligger på tallriken.

hot-headJa, det är ju inte alltid lätt att para ihop ett vin med fisksås, chili, curry, kummin, koriander och ingefära. Men det är inte så svårt heller.

Tumregeln är att fruktiga/aromatiska/syrliga viner funkar hyfsat. Liksom vissa lätta röda.

Men att man ska däremot akta sig noga så fort det handlar om tyngd, tuffa tanniner och ekfat.

Det finns väldigt komplicerade scheman för det där – men Karen MacNeil har gjort en überenkel liten plansch för Vivino New. Jag lånar den. Även om jag som alltid har svårt att se ordet ”rosé” utan ett fett kryss över sig. Men visst, rent kemiskt ligger väl denna *host* vintyp på rätt sida om den asiatiska skiljelinjen…

641afd1f15a9255acff25612ed2216ff871f19bc-kmac_asian_article

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s