Svindyrt kontra överkomligt.

money-wine-bottle-7053415 2.jpgVivinos skribent Anna Giselle Toro har ställt den självklara frågan om varför vissa viner är så inåthelvitte kostsamma. Bland annat den här topp-tre-tojkan:

Svaret är naturligtvis en kombination av tillgång/efterfrågan, kvalitet och status. En kvarts miljon är det uppenbarligen vissa som kan spendera på en mer eller mindre vällagrad Bordeaux eller Bourgogne.

Men mer intressant är egentligen hennes rekommendationer på vad man kan dricka istället. Som lutar åt samma smak, doft och karaktär men som har en prislapp som inte kräver hypotekslån. Här är några av Anna Giselles överkomliga kvalitetsalternativ:

Mount Difficulty Bannockburn Pinot Noir 2014 (372 kr) Från världens sydligaste kvalitetsdistrikt – Central Otago i New Zealand. Har tydligen testats och hyllats av Aubert de Villaine,  Domaine de la Romanée-Contis delägare.

Bergström Le Pre Du Col Vineyard Pinot Noir 2013 (583 kr) Elegant, organisk och gamla-världen-traditionell Pinot Noir från Oregon. Fast på samma breddgrad som Bourgogne och med samma odlingsförutsättningar.

Bachey-Legros Clos Rousseau Vieilles Vigne Santenay 1er Cru 2013 (350 kr) En liten familjeägd vingård i Cote de Beaune vars första-cru är bourgognekvalitet till budgetpris.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s