Listan när maten inte är huvudsaken.

Krister12.jpg

 

Star Wine List heter en ny nätguide ”till de bästa vinbarerna och vinrestaurangerna och deras 36 000 viner”. Bakom satsningen ligger publishern Krister Bergström och ett gäng entusiaster – där jag personligen bara är bekant med redaktören Emil Sernbo, en trevlig och kunnig dryckesdiggare. Om än med svårartad en böjelse för naturviner…

Har än så länge varit för snål för att sajna upp mig för guider, eventerbjudanden, nyheter och sökfunktioner (49 kr/mån eller 499 kr/år) – men jag tycker att SWL verkar ha en intressant doft av upptäckarlusta och koll-törst när det gäller vad som finns på hyllor och bardiskar i Stockholm och Göteborg. Sånt där som runnit in utanför Systembolagets gråmelerade kontroll; med hjälp av kunnande, kontakter och kärlek till kvalitet.

Naturligtvis döljer det sig en affärsidé under den entusiastiska medlemsvärvarfernissan. Star Wine List är inte en ideell konstruktion. Men vad är gratis i livet? Vill man välja krog efter vinet är detta onekligen ett smart sätt att ha uppdaterad koll på vad som finns inne för dagen, vid sidan av den mer konstanta vinmenyn.

Själv är jag sugen på en förbluffande prisvärd Mâconnais just nu. Någon som har det, Star Wine List? Och helst i Göteborg?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s